вторник, 25 февруари 2014 г.

Идеите на Кейла от Щата Мисисипи

Идеите на седемнадесетгодишната Кейла достигнаха до нас благодарение на г-жа К. Николова и общуването й с клас от Щата Мисисипи, в който се обучават бъдещи учители. Споделеният урок върху произведенията на Ерик Карл е изнесен в детска градина в гр. Колинс.
Историята  за гладната гъсеница е популярна в цял свят, а нейният автор Ерик Карл бе сред тримата номинирани за наградата на Астрид Линдгрен миналата година. Книжката ни стана любима по няколко причини – защото е лесна и интересна с колажите на автора, защото е образователна – разказва за плодчета и други вкусни неща, за дните на седмицата, числата и накрая защото дава урок по естествени науки като показва как малката гъсеница се превръща в красива пеперуда.
Деветокласниците на г-жа К. Николова ни я разказаха увлекателно и забавно  на английски език и провокирани от нея се справихме с няколко практически задачи. Заедно подредихме менюто на гъсеницата, преценихме кои храни са здравословни и кои не, открихме английските думи от книжката в заплетена игрословица, сглобихме гъсеница от кори за яйца и изработихме тематична картичка. Така книгата „Гладната гъсеница” се превърна в игра, която ни увлече и непринудено в англоговоряща среда упражнихме дните от седмицата, имената на плодове и храни, елементарни изрази на общуване по време на работа.



http://www.vratzadnes.com/page.php?n=217023&SiteID=922

Няма коментари: