събота, 18 януари 2014 г.

Иновативен подход в обучението по английски език

Инициативата „Ние четем заедно на английски език” е част от дейностите по мини-проекти „Насърчаване на четенето на английски език”, които г-жа Калина Николова организира за своите възпитаници от ПМГ „Акд.”Ив. Ценов” – гр. Враца.
Целта на планираните дейностите, които ще бъдат реализирани съвместно с големите ученици, е развиване на функционални умения за четене на чужд език чрез използване на подходящи изразни средства, съответстващи на дадена комуникативна ситуация и възрастови особености, както и обогатяване на речниковия запас на третокласниците.
В първото занимание деветокласниците показаха различни детски книжки на английски език и представиха приказка от творчеството на американския автор Ерик Карл. Те четоха и изиграха кратки текстове, като включиха в тях като актьори и третокласниците. Показаха им как да си направят книжки с цветовете и им  възложиха творчески задачи – да прочетат цялата приказка и да изработят книжки на своя напредък. 
Пред малките читатели стои предизвикателството да се справят с поставените задачи, като работят в екипи. Вече с нетърпение очакват следващите срещи, в които да преживеят интересни и вълнуващи моменти с приказките на талантливия писател и илюстратор. Заедно с по-големите свои помощници и г-жа Калина Николова ще развиват своите умения за свободно общуване като говорят, играят, драматизират и организират работни ателиета в англоезична среда. 


Няма коментари: